earring.punt.nl
Afscheidsconcert Frans Krassenburg
Frans Krassenburg, de eerste zanger van The Golden Ear-rings, neemt op zaterdag 20 december afscheid van zijn publiek met een groot concert in de Bowlingworld Zuiderpark.

De 64-jarige zanger is onlangs verhuisd naar Ameland om samen met zijn vrouw Mariëtte van hun ouwe dag te genieten. Reden voor zijn laatste band De Knappe Mannen & Diva's om een afscheidsconcert te organiseren.

Na zijn tijd in de The Golden Ear-rings, de directe voorloper van de band Golden Earring, waarmee Frans hits scoorde als ‘The sound of the screaming day’. ‘That Day’ en ‘Please go’ ging hij aan de slag bij de legendarische Haagse concertpromotor Paul Acket. Tijdens de eerste Haagse Beatnach in 1980 trad Krassenburg op met de gelegenheidsband The Golden Haigs.


Foto: Uit het fotoboek 'And the beat goes on' van Rens Plaschek.

Carrière
In de jaren '80 en '90 gaf de zanger met zijn Frans Krassenburg Band optreden door heel Europa. Begin jaren '90 nam hij met de Haagse coverband The Clarks een medley op van zijn drie grootste hits uit de jaren '60 en haalde daarmee weer de Top 40. Tot aan het einde van zijn loopbaan verzorgde Krassenburg gastoptredens bij The Clarks. De laatste band waar Frans Krassenburg na enkele gastoptredens vast lid van werd is partyband De Knappe Mannen & Diva’s uit Den Haag.

Gastoptredens
Het afscheidsconcert van Frans Krassenburg op zaterdag 20 december in Bowlingworld Zuiderpark start om 20.00 uur. Entree is 12 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Aan het optreden zullen diverse collegamuzikanten uit verleden en heden meewerken.

Reacties

tommay op 31-07-2011 12:31
chi WOW PO

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl