earring.punt.nl
Virtueel drummen en doedelzak spelen in Wii Music

Vandaag ligt Wii Music in de winkels.

 

Muziekgames zijn populair, getuige het succes van Rock Band en Guitar Hero. Wii-fanaten kunnen vandaag Wii Music kopen. Een game waarbij een beroep wordt gedaan op het ritmegevoel en de hand-oogcoördinatie. Anders dan bij populaire andere muziekgames zijn er geen extra instrumenten nodig, de wii-mote, nunchuk en eventueel het balance board worden optimaal gebruikt. De game werd gisteren gepresenteerd.
 

Vooral het virtuele drumstel is natuurlijk een droom voor iedereen zonder vrijstaand huis. Met een balance board voor het pedaalwerk kan je een aardige drumsolo geven. Dat blijkt niet eenvoudig, maar volgens Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, die voor de gelegenheid een drumsolo gaf op de Wii, biedt het een kleine opstap voor het echte werk: 'Je raakt in ieder geval bekend met de vierkwartsmaten, dat scheelt enorm als je wilt gaan drummen. Maar verder is dit voor een drummer alsof je opnieuw moet leren lopen.' De knoppen op de wiimote bepalen welke drum of bekken je raakt als je slaat, en dat stelt hoge eisen aan de hand-oogcoördinatie.

 

Wii Music

En bij het drumstel lijkt het qua single player ook een beetje op te houden. Wii Music is net als zijn voorgangers Wii Sports en Play een echte family-game. Pas vanaf drie personen wordt het leuk om een liedje na te bootsen door de controllers ritmisch te bewegen. Het verkeerde ritme betekent dat het liedje nergens naar klinkt. Het juiste ritme betekent overigens niet automatisch muzikaal genot. Liedjes uit het publieke domein, zoals Twinkle Twinkle, little star tot oude pop-hits zonder echte krakers. En het helpt ook niet als een medespeler een doedelzak kiest om Material Girl van Madonna mee te spelen.

De veelzijdigheid is enorm. Je kunt kiezen uit zestig instrumenten, van verschillende drumstellen, gitaren of blaasinstrumenten tot rappers, honden en draaitafels, en deze worden op verschillende manieren bespeeld. Daarnaast zijn er, naast het meespelen met liedjes, nog talloze minigames waarmee een speler uren zoet kan zijn. Van het dirigeren van een concert tot luisterpuzzeltjes. En mocht je dat zat zijn, dan kan je altijd nog een drumsolo geven à la Zuiderwijk.
 

 
Tijdens de officiële presentatie donderdag leefde drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) zich uit op het drumstel van Wii Music. ,,Met Wii Music is het nu heel gemakkelijk om uit te groeien tot een volwaardige drummer, en dat vanuit je eigen woonkamer'', aldus Zuiderwijk. ,,Uiteraard gaat er niets boven mijn eigen vertrouwde drumstel en drumsticks, maar de beleving van 'digitaal drummen' is erg leuk en uitdagend.''
 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl